Teleći odrezak – savjet za pripremu

Evo nekoliko mesarskih savjeta za pripremu telećeg odreska:

Svježe teleće odreske potražite u mesnici Don Vito ili putem naše web trgovine.

Kada birate teleći odrezak, potražite svježe meso svijetle ružičaste boje s malo masnoće. Preporučuje se odabrati odrezak s finom mramoriranom teksturom, jer će to pružiti sočnost i mekoću.

Prije pripreme, odresak nježno istucite čekićem za meso kako biste ga omekšali i izravnali debljinu. To će osigurati ravnomjerno pečenje.

Ako želite dodatni okus i mekoću, možete marinirati teleći odrezak. Koristite marinadu koja sadrži ulje, limunov sok, začine i začinsko bilje po želji. Ostavite odrezak da odstoji u marinadi u hladnjaku najmanje 30 minuta, ali ne duže od 24 sata.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte malo ulja ili maslaca u tavu kako biste spriječili da se odrezak zalijepi. Stavite odrezak u tavu i pecite ga 2-4 minute sa svake strane, ovisno o debljini odreska i željenoj razini pečenosti. Pazite da ne prepečete odrezak kako biste zadržali sočnost.

Nakon pečenja, izvadite odrezak iz tave i stavite ga na tanjur. Pustite ga da odstoji 5-10 minuta kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili po mesu.
Prije posluživanja, narežite teleći odrezak protiv vlakana. To će rezultirati mekšim i sočnijim rezovima mesa.

Poslužite teleći odrezak uz priloge po želji, poput pire krumpira, sezonskog povrća ili svježe salate.

Slijedeći ove savjete, trebali biste pripremiti ukusne i mekane teleće odreske.

Uživajte u obroku!

svinjski file

MESNICA DON VITO
Šubićeva 42, Nova tržnica Kvatrić, Zagreb

SVJEŽE MESO – PEČENO MESO – SUHOMESNATI PROIZVODI – BESPLATNA DOSTAVA

www.mesnica-donvito.com

Mesnica Don Vito

Naručite online

Doživite razliku u mesu vrhunske kvalitete i neusporedivoj usluzi u mesnici Don Vito. Naše proizvode možete naručiti i online putem web trgovine peceno-meso.com. Kao jedinstvenu uslugu, nudio i dostavu naših proizvoda na vašu adresu. Povjerite nam da ćemo biti vaš partner od povjerenja u pružanju najboljeg mesa na vaš stol.

cattle-farming